Ένα αρχοντικό στο Βιετνάμ δέχεται μια πράσινη ανακαίνιση

0
Ένα αρχοντικό στο Βιετνάμ δέχεται μια πράσινη ανακαίνιση

Στο Βιετνάμ, το τοπίο της πόλης Χο Τσι Μινχ είναι ξεχωριστό χάρη στα πολλά αστικά αρχοντικά που γεμίζουν τους δρόμους. Αλλά η κατοικία δεν συμβαδίζει με τον γρήγορο, σύγχρονο τρόπο ζωής του Βιετνάμ. Η ανακαίνιση παλαιών κατοικιών στην πόλη είναι πολύ απαραίτητη και μια ομάδα σχεδιαστών και κατασκευαστών ανέλαβε την πρόκληση. Το Cage House είναι ένα υπέροχο παράδειγμα του πώς θα μοιάζει το μέλλον της Πόλης Χο Τσι Μιν.

Συνεχίστε την ανάγνωση παρακάτω

Τα επιλεγμένα βίντεό μας

Ένα αρχοντικό στο Βιετνάμ με μεταλλικές ράβδους πάνω από τα παράθυρα

Το Cage House είναι κρυμμένο σε ένα δρομάκι μιας γειτονιάς υψηλής πυκνότητας. Είναι 15 ετών και το μεγαλύτερο μέρος της υπάρχουσας δομής συντηρήθηκε. Ωστόσο, ήταν μουχλιασμένο και έδειχνε την ηλικία του. Μια χοντρή, ογκώδης σκάλα από σκυρόδεμα στη μέση της κατασκευής δέσποζε στον χώρο. Υπήρχε μια σκοτεινή, κλειστή κουζίνα και ένα μπάνιο στο πίσω μέρος. Μια βεράντα στον τελευταίο όροφο με πολλές αχρησιμοποίητες δυνατότητες ήταν ένας υπαινιγμός του τι θα μπορούσε να είναι με αυτό το αρχοντικό.

Σχετικό: Το σπίτι στο Βιετνάμ περιβάλλεται από μια όμορφη λίμνη koi

Ένα τρία σκαλιά από τις μπάρες που τοποθετούνται στο αρχοντικό για το Cage House

Επιπλέον, ο χώρος χρειαζόταν φως, αερισμό και μια εντελώς νέα ατμόσφαιρα. Το νέο σχέδιο αναδιάταξη του εσωτερικού και πρόσθεσε μια δομή σαν κλουβί στο εξωτερικό, η οποία άλλαξε εντελώς την εμφάνιση του κτιρίου. Αυτό το κλουβί είναι κατασκευασμένο με λεπτές σιδερένιες ράβδους και συρμάτινο πλέγμα. Επιπλέον, περιλαμβάνει δύο μεγάλες βεράντες με φυλλώδη φυτά και λουλούδια. Το πράσινο λειτουργεί ως φυσικό ηχητικό φράγμα για να μπλοκάρει τον θόρυβο του δρόμου.

Μια εσωτερική σκάλα και ντουλάπι αποθήκευσης τροφίμων

Επιπλέον, η παλιά σκάλα σκίστηκε και αντικαταστάθηκε με μια ελαφρύτερη κατασκευή από σίδηρο και ξύλο. Προστέθηκαν τζάμια για να φέρουν φυσικό φως. Τώρα, το καθιστικό συνδυάζεται με λόμπι και όμορφη αυλή. Το κύριο υπνοδωμάτιο επανασχεδιάστηκε πλήρως με μαύρα πλακάκια, πλαστικοποιημένο ξύλινο δάπεδο και τζάμια. Υπάρχει χώρος μελέτης και οικιακής βιβλιοθήκης με ουρανοξύστη που παρέχει φυσικό φωτισμό.

Ένας εξωτερικός χώρος με τα μπαρ που έρχονται για να εμποδίσουν τη θέα

Ο σχεδιασμός και η μηχανική του τοπίου έγιναν από το ROOM+ Design & Build. Οι Anh Tuan Pham, Hoang Nam Nguyen, Kim Quy Nguyen και Van Kieu Pham αποτελούν την ομάδα σχεδιασμού και κατασκευής.

+ ROOM+ Σχεδιασμός & Κατασκευή

Φωτογραφία: Sonmeo Nguyen Art Studio

Schreibe einen Kommentar