Αυτό το καλοκαιρινό σπίτι στη Βραζιλία είναι μια όμορφη διαμονή

0
Αυτό το καλοκαιρινό σπίτι στη Βραζιλία είναι μια όμορφη διαμονή

Ένα σπίτι στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας που ολοκληρώθηκε στο Santo Andre από την Anastasia Arquitetos είναι μια μοναδική ιδέα μιας βιώσιμης κατοικίας πολλαπλών οικοδομικών κατοικιών σε έδαφος με θέα στην παραλία. Το FL Residence χωρίζεται σε τρία τετράγωνα που συνδέονται με καλυμμένους διαδρόμους ανοιχτούς στο αεράκι. Οι κήποι βρίσκονται ανάμεσα στα διαφορετικά τμήματα της δομής, δημιουργώντας μια αίσθηση σχεδόν σαν δεντρόσπιτο στα ιδιωτικά τμήματα του σπιτιού.

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω

Τα επιλεγμένα βίντεό μας

Ένα ξύλινο σπίτι κρυμμένο ανάμεσα σε φοίνικες

Στο πρώτο τετράγωνο, υπάρχουν τρεις σουίτες επισκεπτών. Ενώ το δεύτερο τετράγωνο στεγάζει το σαλόνι και την τραπεζαρία, μια κουζίνα και χώρο πλυντηρίου. Στο τρίτο τετράγωνο, οι σουίτες στον δεύτερο όροφο βρίσκονται πάνω από έναν ανοιχτό χώρο στον κάτω όροφο, που είναι το μεγάλο μπαλκόνι που χρησιμεύει ως χώρος αναψυχής. Αυτό επιτρέπει την ανεμπόδιστη θέα της παραλίας από το σαλόνι του δεύτερου οικοπέδου από το τρίτο τετράγωνο. Επομένως, όλες οι σουίτες έχουν θέα στην παραλία και τον πρωινό ήλιο.

Σχετικό: Μοναδικό μπανγκαλόου με χελώνες ενθαρρύνει τον οικοτουρισμό στην Ταϊλάνδη

Μια συνδετική γέφυρα μπαμπού μεταξύ κτιρίων

Από την άλλη πλευρά, η βόρεια και η δυτική πρόσοψη προστατεύονται από τοίχους από κεραμικό τούβλο ή με μεγάλες περιστρεφόμενες πόρτες. Αυτή είναι μια εξοχική κατοικία που έχει σχεδιαστεί για να είναι χαμηλής συντήρησης και είναι προσβάσιμη μόνο με φέρι, έτσι οι αρχιτέκτονες λένε ότι επέλεξαν ένα πιο παραδοσιακό σύστημα κατασκευής που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την τοπική εργασία. Το σπίτι είναι χτισμένο με οπλισμένο σκυρόδεμα και τοιχοποιία. Η ξυλουργική ολοκληρώθηκε κυρίως από ντόπιους εργάτες και τα κεραμικά τούβλα κατασκευάζονταν τοπικά στο κοντινό χωριό.

Εσωτερικός χώρος σαλονιού με ξύλινους πολυελαίους που κρέμονται στο φόντο σε λευκό καναπέ και καθιστικό

Επιπλέον, οι υπερυψωμένες οροφές με ξύλινα πάνελ συνδυάζονται με γενναιόδωρους προεξοχές στα μπαλκόνια. Έπιπλα ουδέτερης παλέτας και άλλες ξύλινες επενδύσεις στο εσωτερικό του σπιτιού ολοκληρώνουν το εφέ ενός γαλήνιου χώρου υποχώρησης. Ο υπαίθριος χώρος κάτω από το μπλοκ σουίτας του δεύτερου ορόφου συνδέεται άψογα με ξύλινο κατάστρωμα και πισίνα.

Μια εξωτερική πισίνα μπροστά από το σπίτι

Μας αρέσει η προσοχή στη λεπτομέρεια για την τοποθέτηση του ηλιακού φωτός και του φυσικού αερισμού σε αυτό το άνετο σχέδιο. Είναι επίσης χαμηλά απόβλητα λόγω των υλικών που προέρχονται από τοπική πηγή και του εργατικού δυναμικού. Το σπίτι είναι μοναδικό στην τοποθέτηση κήπων κάτω από γέφυρες ανάμεσα σε δύο από τα τετράγωνα. Δημιουργεί ένα καταφύγιο για την άγρια ​​ζωή και ως ένα χαλαρωτικό καταφύγιο που είναι κοινωνικό και ιδιωτικό για τους κατοίκους.

+ Αναστασία Αρχιτέκτονες

Εικόνες μέσω του Bruno Pinheiro

Schreibe einen Kommentar