Η ιδιωτική έπαυλη στην Αίγυπτο βρίσκεται σε ένα τεχνητό νησί

0
Η ιδιωτική έπαυλη στην Αίγυπτο βρίσκεται σε ένα τεχνητό νησί

Οι Mask Architects σχεδίασαν τη Villa G02, μια ιδιωτική έπαυλη στην Αίγυπτο για έναν πελάτη που ήθελε ένα πολυτελές σπίτι που να είναι βιώσιμο και οικολογικά υγιές. Όλα αυτά για ένα σπίτι που θα βρίσκεται σε ένα ανθρωπογενές νησί υπεράκτια.

Συνεχίστε την ανάγνωση παρακάτω

Τα επιλεγμένα βίντεό μας

Ένα τεχνητό νησί με καμπύλες με εκτεταμένη γραμμή κάτω από τη μέση ως προβλήτα για το αρχοντικό

«Ο κύριος στόχος μας ήταν να είμαστε ενεργειακά αποδοτικοί, βιώσιμοι και οικολογικοί για να δημιουργήσουμε ένα οικολογικό τεχνητό νησί», εξήγησαν οι αρχιτέκτονες.

Σχετικά: Κάθετα δασικά κτίρια σχεδιασμένα από τον Stefano Boeri θα αποτελέσουν το κέντρο της νέας διοικητικής περιοχής του Καΐρου

Το νησί θα συνδεθεί με την ηπειρωτική χώρα με γέφυρα. Η έκταση της γης είναι περίπου 9.000 τετραγωνικά μέτρα, που θα είναι άφθονο χώρο για την κατασκευή του έργου. Το σπίτι αποτελείται από ένα κεντρικό κτίριο για τον πελάτη και τους κατοίκους, με μικρότερα βοηθητικά κτίρια για ιδιωτικές σουίτες επισκεπτών.

Ένα τεχνητό νησί με καμπύλες

«Αντί να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο κτίριο, επιλέξαμε να δημιουργήσουμε μικρότερα χωριστά κτίρια. Αυτό έχει τη δική του λειτουργία να είναι πιο ενεργειακά αποδοτικό και επίσης να δημιουργεί ιδιωτικούς χώρους στο νησί», είπαν οι αρχιτέκτονες.

Οι σχεδιαστές χρησιμοποίησαν φυσικές πηγές ενέργειας όπως ο άνεμος και το νερό για να δημιουργήσουν ένα σύστημα ψύξης στο νησί για το θερμότερο κλίμα. Επιπλέον, το νησί έχει σχεδιαστεί για να διοχετεύει τον άνεμο μέσα και γύρω από τα κτίρια, συμπεριλαμβανομένων των ζωνών προστασίας για να συλλαμβάνει δροσερό αέρα.

Χώρος εξωτερικής πισίνας με στέγη κυματιστή αρχιτεκτονικής

Επιπλέον, το νερό δημιουργεί θύλακες νερού γύρω από το νησί δίπλα και γύρω από τα κτίρια για ψύξη. Αυτό επιτρέπει στον ξηρό αέρα να είναι φρέσκος και ενυδατικός και δροσερός όταν περνά πάνω από το νερό και μέσα στις δομές. Η βίλα G02 περιλαμβάνει επίσης θερμαινόμενη πισίνα. Βρίσκεται σε κεντρική περιοχή για χρήση από όλους τους κατοίκους. Βρίσκεται επίσης πίσω από την κύρια βίλα για να βρίσκεται στο σωστό μέρος για μέγιστη ροή αέρα που διοχετεύεται σε όλο το νησί.

Μια υπαίθρια βεράντα του αρχοντικού σε ένα τεχνητό νησί

Θα υπάρχει επίσης χώρος ευεξίας και γυμναστικής, καθώς και εγκαταστάσεις κατοικίας όπως κουζίνα και σαλόνι. Έτσι, το νησί έχει θέα 360 μοιρών στον περιβάλλοντα ωκεανό και τον ουρανό. Η κύρια βίλα και τα κτήρια επισκεπτών έχουν όλα βεράντες στον τελευταίο όροφο για να δημιουργήσουν περισσότερους κοινωνικούς χώρους για χαλάρωση σε εξωτερικούς χώρους.

Ένας χώρος πισίνας με φοίνικες, λευκές καρέκλες και λευκές ομπρέλες

Εν τω μεταξύ, οι φοίνικες θα περιορίσουν τους ανέμους και θα βοηθήσουν στη δημιουργία ενός φυσικού χώρου σε αυτό το τεχνητό νησί όπου η φύση μπορεί να ευδοκιμήσει. Για να επιτρέπεται ο παθητικός φωτισμός που μειώνει το ενεργειακό κόστος, η βίλα θα είναι διαφανής με μεγάλα παράθυρα στο πίσω μέρος για να επιτρέπει στο φως να περνάει μέσα από τον ανοιχτό χώρο. Οι φεγγίτες τοποθετούνται επίσης στην οροφή σε μεγάλες διαμορφώσεις για να αξιοποιήσουν στο έπακρο το φως που περνάει από την οροφή.

Ένα κοντινό πλάνο του χώρου της πισίνας με λευκούς πάγκους και ομπρέλες περιστοιχισμένους γύρω του

Οι κοινωνικοί χώροι είναι εξοπλισμένοι με χαμάμ, σάουνα, ντους με υδρομασάζ και αίθουσες μασάζ. Τα γυμναστήρια περιλαμβάνουν επίσης στούντιο γιόγκα και κατάστρωμα διαλογισμού, εσωτερικό γυμναστήριο και γήπεδο τένις. Οι αποβάθρες στο τέλος του νησιού επιτρέπουν στους επισκέπτες να πηγαινοέρχονται με βάρκα ή γιοτ. Στο μπροστινό μέρος, ένας χώρος στάθμευσης δημιουργεί πολλαπλές επιλογές μεταφοράς για τους κατοίκους και το προσωπικό και δημιουργεί ένα χώρο στάθμευσης για οχήματα συντήρησης.

Χώρος εξωτερικής πισίνας

Η Villa G02 τα έχει πραγματικά όλα. Το σπίτι είναι εξοπλισμένο με κήπους για να το κάνει αυτόνομα με χώρους για την καλλιέργεια λαχανικών και φρούτων. Τέλος, θα χρησιμοποιήσει φυσικές πηγές ενέργειας για να διατηρήσει το νησί ενεργειακά αποδοτικό.

+ Αρχιτέκτονες μάσκας

Εικόνες μέσω Mask Architects

Schreibe einen Kommentar