Η ξύλινη γέφυρα συνδέει μια πόλη με το ψαροχώρι της

1
Η ξύλινη γέφυρα συνδέει μια πόλη με το ψαροχώρι της

Το LUO Studio δημιούργησε μια όμορφη νέα γέφυρα ξύλινης κατασκευής στο Jiangmen της Κίνας που είναι ταυτόχρονα άνετη και προστατεύει από τα στοιχεία. Είναι ένας βιώσιμος σχεδιασμός που συνδέεται με την ιστορία αυτής της περιοχής στην οποία τα παλιρροϊκά διαμερίσματα συνδέονταν παραδοσιακά με πολλές γέφυρες για να συνδέουν χερσαίες περιοχές πάνω από λίμνες ψαριών.

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω

Τα επιλεγμένα βίντεό μας

Μια ξύλινη γέφυρα σε έναν ποταμό στην Κίνα

Με την ταχεία αστικοποίηση στην ευρύτερη περιοχή του κόλπου του Γκουανγκντόνγκ-Χονγκ Κονγκ-Μακάο, πολλοί ντόπιοι χωρικοί έχουν εγκαταλείψει τον παραδοσιακό τρόπο ζωής του ψαρέματος υπέρ ενός αστικού τρόπου ζωής. Ως αποτέλεσμα, αυτά τα υδάτινα χωριά έχουν εξαφανιστεί. Το Gulou Waterfront είναι ένα οικολογικό τουριστικό θέρετρο που αναπτύχθηκε από την OCT με στόχο να συνδυάσει την αναζωογόνηση της υπαίθρου με τη σύνδεση με την ιστορία.

Σχετικό: Το διάσημο κανάλι του Άμστερνταμ αποκτά μια έξυπνη γέφυρα με τρισδιάστατη εκτύπωση

Μια ξύλινη γέφυρα σε έναν ποταμό στην Κίνα

Για την Ξύλινη Γέφυρα, οι σχεδιαστές ήθελαν να διατηρήσουν τους μοναδικούς λόφους και λίβρες στην περιοχή. Το θέρετρο διατηρεί τη μορφή του βασικού τοπικού συστήματος νερού, ενσωματώνοντας χώρους εκπαίδευσης για τη φύση, χώρους οικογενειακής αναψυχής και ψάρεμα και κτηνοτροφία.

Ένα από κοντά της γέφυρας που δημιουργήθηκε με ξύλο και ατσάλι

Ιστορικά σε αυτήν την περιοχή, τα συστήματα ύδρευσης ήταν το κύριο δίκτυο μεταφορών. Οι γέφυρες ήταν βατές, αλλά ήταν επίσης τοξωμένες στο κάτω μέρος για να επιτρέπουν στα σκάφη να περνούν από κάτω. Η Νότια Κίνα πάντα χρησιμοποιούσε ξυλεία για γέφυρες λόγω της αφθονίας της ως τοπικού φυσικού πόρου.

Τα εσωτερικά ξύλινα δοκάρια της γέφυρας

Ως εκ τούτου, το LUO Studio ξεκίνησε να δημιουργήσει μια σύγχρονη ξύλινη γέφυρα. Συνδέει την περιοχή του θερέτρου με την κληρονομιά του, ενώ διατηρεί την παράδοση με ιστορικά υλικά. Το θέρετρο παρέχει πρόσβαση σε μικρά ψαροκάικα και μεγάλα τουριστικά πλοία. Το άνοιγμα της γέφυρας είναι εντυπωσιακά 25,2 μέτρα. Τρεις μεγάλες καμπύλες δοκοί χρησιμοποιήθηκαν ως κύρια δομική στήριξη, διατεταγμένες παράλληλα. Κάθε δοκός χωρίστηκε σε τμήματα και συνδέθηκε με χαλύβδινα μπουλόνια επί τόπου για να σχηματίσει τις ολοκληρωμένες δοκούς.

Τριγωνικό σχήμα μέσα στη Ξύλινη Γέφυρα

Συγκεκριμένα, η γέφυρα είναι μοναδική στο ότι είναι πιο κλειστή από τις περισσότερες στην περιοχή. Αυτό έγινε για να τονιστεί η μετάβαση από τον εμπορικό δρόμο στον ήσυχο και παιχνιδιάρικο χώρο αναψυχής των παιδιών. Τα καλύμματα προστατεύουν επίσης τη γέφυρα από τη βροχή και τη διάβρωση.

Επιπλέον, οι καλυμμένες γέφυρες ενισχύουν επίσης τη δομική σταθερότητα και προστατεύουν από τον ήλιο. Οι εξωτερικές πλευρές του διαδρόμου της γέφυρας καλύπτονται από μεταλλικές πλάκες για να προστατεύονται από την άφθονη βροχή και να παρέχουν μια αίσθηση συνοχής στο σχέδιο. Επιπλέον, η επιμετάλλωση δημιουργεί ένα παιχνίδι φωτός στο χώρο, το οποίο δημιουργεί μια αίσθηση ηρεμίας ενώ εξακολουθεί να είναι ανοιχτό στο ύπαιθρο.

Συμπλεκόμενο ξύλινο σχέδιο για το εσωτερικό της γέφυρας

Το LUO Studio είναι γνωστό για τη βιώσιμη κατασκευή. Υποστηρίζουν την ελάχιστη χρήση υλικών, τις παραδοσιακές τεχνικές κατασκευής, την αναζωογόνηση των χώρων και τη χρήση της αρχιτεκτονικής για την υποστήριξη κοινωνικών βελτιώσεων. Επιπλέον, το LUO Studio εργάζεται για την προώθηση της κατασκευής οικολογικών αγροκτημάτων και κοινοτήτων που βασίζονται στην περμακουλτούρα και διδάσκει εργαστήρια για βιώσιμες κατασκευές.

+ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Στούντιο

Εικόνες μέσω Jin Weiqi και LUO Studio

Schreibe einen Kommentar