Μοναδική πέργκολα που βρίσκεται στην Ιαπωνία συγχωνεύεται με το περιβάλλον της

2
Μοναδική πέργκολα που βρίσκεται στην Ιαπωνία συγχωνεύεται με το περιβάλλον της

Τοποθετημένο σε μια ορεινή και πλούσια σε φύση περιοχή της Shizuoka της Ιαπωνίας, το Pergola House σχεδιάστηκε από τον Takayuki Kuzushima and Associates με τον απλό στόχο να συγχωνευθεί στο περιβάλλον.

Συνεχίστε την ανάγνωση παρακάτω

Τα επιλεγμένα βίντεό μας

Μια μικρή παράγκα με κυρτή, καθαρή οροφή

Το εργοτάξιο του πελάτη αποτελούνταν από μια κύρια κατοικία που υπέστη μικρές βελτιώσεις. Υπήρχαν επίσης μια σειρά από κακοτοποθετημένες παράγκες που έπρεπε να αντικατασταθούν. Οι παράγκες κάθονταν κατά μήκος της άκρης του γκρεμού, έτσι ο πελάτης και οι αρχιτέκτονες τις αφαίρεσαν για να δημιουργήσουν μια επανασχεδιασμένη λειτουργική και εντυπωσιακή πέργκολα, χώρο εργασίας και αποθήκευσης.

Σχετικό: Η καλύβα του παλιού ψαρά επαναπροσδιορίζεται ως ένα ονειρικό οικολογικό καταφύγιο

Η παράγκα με ένα πλαστικό φύλλο για να το σκεπάζει

Επιπλέον, τα υπάρχοντα δέντρα στο ακίνητο καθοδήγησαν σε μεγάλο βαθμό το σχήμα και το σχεδιασμό του έργου. Με έμφαση στη διατήρηση της ποικιλίας δαμάσκηνων, σαρσαπαρίλας και σφενδάμου στη θέση τους, η γραμμή της οροφής διαμορφώθηκε γύρω από τα κλαδιά. Το ύψος προσαρμόστηκε επίσης για να χωρέσει τα δέντρα. Οι αρχιτέκτονες έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στη θέση των εγκάρσιων δοκών ώστε να μην περιορίζουν τη φυσική κίνηση. Επιπλέον, η ομάδα προστάτευσε τις ρίζες των γύρω δέντρων βασιζόμενη σε κολώνες με ανεξάρτητα πόδια θεμελίωσης. Το εμπνευσμένο από την πέργκολα μοτίβο των δοκών καμπυλώνει ως απάντηση στο σχήμα των βουνών, αναμειγνύεται σε κοντινούς θάμνους και άλλα φυτά.

Τα παράθυρα του Pergola House με μια καθαρή κουρτίνα μπροστά του

Ο ιδιοκτήτης χρησιμοποιεί το σπίτι ως απόδραση το Σαββατοκύριακο, αλλά ελπίζει να ζήσει τελικά εκεί με πλήρη απασχόληση και να διαχειριστεί μια φάρμα στη γη. Στο σχεδιασμό για αυτό το μέλλον, ο νέος σχεδιασμός αφήνει έναν μέγιστο επίπεδο χώρο για την καλλιέργεια τροφίμων και τη στέγαση των ζώων. Ο χρησιμοποιήσιμος χώρος χωρίζεται σε πέντε χωρισμένους χώρους για να φιλοξενήσει αγροτικό εξοπλισμό, ένα σκιερό καθιστικό και έναν χώρο εργασίας.

Μια καλύβα με παράθυρα

Επιπλέον, η σύνθεση της στέγης επηρεάστηκε από αυτές τις επιδιωκόμενες χρήσεις των χώρων. Για παράδειγμα, το εργαστήριο διαθέτει υπερυψωμένη οροφή και η είσοδος είναι διαμορφωμένη ως πρόσκληση στην κατασκευή.

Ένας χώρος κουζίνας με κατσαρόλες και τηγάνια που κρέμονται από τον τοίχο

Το έργο ενσωμάτωσε πολλά ανακυκλωμένα υλικά από τις υπάρχουσες παράγκες. Τα υλικά δαπέδου ανακυκλώθηκαν σε τοίχους που χωρίζουν τους χώρους. Εν τω μεταξύ, δοκοί από κολώνες και δοκούς αποσυναρμολογήθηκαν και επαναχρησιμοποιήθηκαν ως πάγκοι. Ακόμη και τα κεραμίδια της στέγης επαναχρησιμοποιήθηκαν ως δάπεδο στην είσοδο.

Μια μικρή παράγκα που μπλέκει στο καταπράσινο τοπίο

Επιπλέον, για να περιοριστεί το κόστος και η σπατάλη στο ελάχιστο, αυτή η προσέγγιση επέτρεψε στη νέα δομή να ενσωματωθεί απρόσκοπτα στο τοπίο.

+ Takayuki Kuzushima και Συνεργάτες

Φωτογραφία από τον Shingo Kanagawa

Schreibe einen Kommentar