Οι μαθητές στο Virginia Tech δημιουργούν μια άποψη χαμηλών εκπομπών άνθρακα

0
Οι μαθητές στο Virginia Tech δημιουργούν μια άποψη χαμηλών εκπομπών άνθρακα

Το 2018, η πόλη του Ράντφορντ ζήτησε από φοιτητές και καθηγητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια να κατασκευάσουν έναν νέο πύργο παρατήρησης τρένων κατά μήκος του Νέου Ποταμού. Το έργο αναπτύχθηκε σε διάστημα δύο ετών και ενσωμάτωσε οικοδομικά προϊόντα τοπικής προέλευσης. Υπογραμμίζει τη μετάβαση του Radford από μια ιστορική βιομηχανική πόλη και την προηγμένη διεπιστημονική έρευνα του πανεπιστημίου. Το New River Train Observation Tower βρίσκεται σε μια περιοχή καφέ με θέα στον ποταμό και την ιστορική σιδηροδρομική γέφυρα.

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω

Τα επιλεγμένα βίντεό μας

Άποψη από κάτω που δείχνει τον πρόβολο πεζόδρομο.  Ένας άντρας δείχνει κάτι από μακριά σε ένα παιδί, ενώ άλλοι θεατές παρατηρούν από μακριά

Στην αρχή της διαδικασίας σχεδιασμού, η ομάδα επέλεξε το cross-laminated ξυλεία (CLT) ως το κύριο δομικό υλικό. Είναι βιώσιμο και αρκετά ανθεκτικό για να υποστηρίξει μια ποικιλία δομικών αναγκών. Ωστόσο, καθώς εξελίχθηκε το έργο, οι μαθητές συνειδητοποίησαν ότι το κόστος άνθρακα για την αποστολή του βιομηχανικά παραγόμενου CLT ήταν πολύ υψηλό. Αντίθετα, η ομάδα άρχισε να ερευνά υλικά που θα μπορούσαν να προμηθεύονται τοπικά.

Σχετικό: Οι μαθητές σχεδιάζουν ένα σπίτι που φέρνει επανάσταση στον αστικό σχεδιασμό

Πλάγια όψη του διαδρόμου που οδηγεί στην κύρια θέα.  Ο χώρος και τα θεμέλια φαίνονται να υποστηρίζουν τους χώρους από κάτω

Περίπου την ίδια περίοδο, μια άλλη διατμηματική ομάδα φοιτητών και καθηγητών στο Virginia Tech ολοκλήρωσε την ανάπτυξη ενός νέου δομικού υλικού: σκληρού ξύλου σταυρωτά ελασματοποιημένη ξυλεία (HCLT). Σε αντίθεση με τα συμβατικά CLT με βάση το μαλακό ξύλο, το HCLT χρησιμοποιεί χαμηλής ποιότητας σκληρό ξύλο Yellow Poplar, το οποίο είναι άφθονο στην περιοχή. Στην πραγματικότητα, το HCLT υπερτερεί όλων των άλλων μορφών εμπορικής CLT. Η ομάδα κατασκευής χρησιμοποίησε τα υψηλής απόδοσης πάνελ HCLT και επιδίωξε τη νομοθετική έγκριση του νέου υλικού. Απαιτούσε απόδειξη ότι το HCLT αποτρέπει την υγρασία, την υπεριώδη ακτινοβολία, τους μύκητες και τις βλάβες που προκαλούνται από έντομα στη δομή.

Άποψη από τα αριστερά της εισόδου της οπτικής γωνίας.  Ο διάδρομος εκτείνεται έξω στην τοποθεσία και αρχίζει να τυλίγεται με πλούσια βλάστηση

Μόλις η ομάδα σχεδιασμού-κατασκευής έλαβε έγκριση, εργάστηκε για να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητές της. Μέσω αυτών των εξερευνήσεων, μπόρεσαν να δημιουργήσουν αρθρωτούς αρχιτεκτονικούς χώρους που διαθέτουν δομικούς πρόβολους πάχους τριών ιντσών και εκτεθειμένα δομικά μέλη. Επιπλέον, τα πάνελ HCLT του έργου χρησιμοποιούν πρώτες ύλες που προέρχονται και ανακυκλώνονται σε ακτίνα 200 μιλίων από την τοποθεσία. Η ομάδα γέμισε επίσης τρύπες για τις βίδες με κερί και επικάλυψε τον εξωτερικό φάκελο με λινέλαιο και πίσσα πεύκου για προστασία από τα στοιχεία.

Άποψη από πτηνά διαφόρων ατόμων που αλληλεπιδρούν με τους χώρους.  Μια οικογένεια κοιτάζει έξω από την άκρη, ένας άντρας κοιτάζει έξω από το σκιερό χώρο στα δεξιά και ένα ζευγάρι φαίνεται να μιλάει στο διάδρομο

Η περιοχή του έργου στο brownfield θέτει πολλές φυσικές προκλήσεις για την οικοδόμηση, συμπεριλαμβανομένης της απότομης κλίσης και της πυκνής βλάστησης. Κατά την προετοιμασία των θεμελίων του έργου, βρέθηκαν ερείπια κτιρίων από τον Εμφύλιο Πόλεμο, περιπλέκοντας περαιτέρω την κατασκευή. Εξαιτίας αυτών των προκλήσεων, το έργο χρησιμοποίησε αρθρωτά προκατασκευασμένα εξαρτήματα που τοποθετήθηκαν στη θέση τους. Αυτά τα εξαρτήματα είναι διατεταγμένα σε μια απλή διαμόρφωση που μεγιστοποιεί τη θέα στην πλούσια βλάστηση, το New River και τις ιστορικές τοποθεσίες. Ένας διάδρομος διχοτομεί δύο αρθρωτούς κύβους HCLT και πρόβολους από το επίπεδο του εδάφους πάνω από την πλαγιά, που επιπλέουν 20 πόδια πάνω από την τοποθεσία.

Πλάγια όψη του πρόβολου πύργου παρατήρησης.  Οι άνθρωποι φαίνονται στο διάδρομο και κοιτάζουν έξω από τους σκιερούς χώρους

Ο πύργος παρατήρησης New River είναι το πρώτο μόνιμο κτίριο HCLT στις ΗΠΑ. Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός του με χαμηλές εκπομπές άνθρακα τον καθιστά υπόδειγμα για μελλοντικές εξερευνήσεις βιώσιμης υλικότητας και κατασκευής.

+ Virginia Tech School of Architecture and Design

Φωτογραφία από τους Kay Edge και Edward Becker

Schreibe einen Kommentar