Το γραφείο στο Λονδίνο ισορροπεί την τεχνολογία, τη φύση και το μέλλον

0
Το γραφείο στο Λονδίνο ισορροπεί την τεχνολογία, τη φύση και το μέλλον

Η πανδημία δημιούργησε ένα κυματιστικό αποτέλεσμα μέσω αμέτρητων βιομηχανιών, παρά τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Ένα νέο γραφείο στο κεντρικό Λονδίνο δημιούργησε μια ατμόσφαιρα μετά την πανδημία που εξισορροπεί την τεχνολογία, τη φύση και το όραμα για το μέλλον.

Συνεχίστε την ανάγνωση παρακάτω

Τα επιλεγμένα βίντεό μας

Το μπροστινό μέρος του κτιρίου από τούβλα γραφείων Southworks από το δρόμο

Το Southworks είναι ένα έξυπνο γραφείο που δημιουργήθηκε σε συνεργασία μεταξύ του Developer MiddleCap και του Designer SPPARC. Εξοπλισμένο με τεχνολογία Internet of Things (IoT) που αναπτύχθηκε από την ολλανδική εταιρεία bGrid, η Southworks διαθέτει αισθητήρες που ελέγχουν συστήματα HVAC και φωτισμού. Το IoT παρακολουθεί επίσης την ποιότητα του αέρα, την πληρότητα και τα επίπεδα θορύβου προκειμένου να παρέχει βέλτιστη ενεργειακή απόδοση και υγιές εσωτερικό περιβάλλον.

Σχετικό: Οι πλημμύρες στο Λονδίνο προκαλούν ανησυχία για την ετοιμότητα για την κλιματική αλλαγή

Μια σειρά από ένα τούβλο κτιρίου γραφείων

Η αειφορία έχει προτεραιότητα σε όλο το συγκρότημα, καλύπτοντας επτά ορόφους και 70.000 τετραγωνικά πόδια. Ως αποτέλεσμα, η Southworks ονομάστηκε «Το πιο έξυπνο κτίριο του κόσμου» στα Futureproof Awards. Επιπλέον, κέρδισε την αναγνώριση ως το πρώτο κτίριο στο Ηνωμένο Βασίλειο που πέτυχε το Πιστοποιητικό Platinum Πιστοποίησης Έξυπνων Κτιρίων.

Επιπλέον, η σύνθετη αρχιτεκτονική ενσωματώνει στοιχεία της βιομηχανικής κληρονομιάς της περιοχής σε συνδυασμό με σύγχρονα υλικά. Μια εντυπωσιακή πρόσοψη από τούβλα δημιουργεί συμμετρία στο εξωτερικό. Εν τω μεταξύ, ένα εκτεταμένο λόμπι διπλού ύψους διαθέτει χειροποίητα ιταλικά υαλότουβλα από κρυστάλλινο χυτό. Χρησιμοποιήθηκαν ανακυκλωμένα οικοδομικά υλικά όπου ήταν διαθέσιμα και η κύρια οροφή διαθέτει ηλιακούς συλλέκτες καθώς και πράσινο.

Ένας ανοιχτός χώρος διαδρόμου με εκτεθειμένες σωληνώσεις στην οροφή

Εσωτερικά, ο χώρος σχεδιάστηκε για να προσφέρει ευελιξία για τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των σημερινών και μελλοντικών ενοίκων με τη δυνατότητα αλλαγής διατάξεων σε μεγάλους, ανοιχτούς χώρους. Η εσωτερική διακόσμηση ενσωματώνει μια καθαρή παλέτα με επιλογές υλικών από χάλυβα, γυαλί, τούβλο και σκυρόδεμα. Τα μαύρα, βιομηχανικά χαρακτηριστικά αντισταθμίζουν τα κατά τα άλλα μινιμαλιστικά στοιχεία.

Ένας εσωτερικός χώρος ανοιχτής αίθουσας με τοίχο καλυμμένο με παράθυρα

Δίνεται έμφαση στην ευημερία των επιβατών και στη σύνδεση με τη φύση. Αυτό φαίνεται μέσα από άφθονα παράθυρα που παρέχουν φυσικό φως και μια ποικιλία από ταράτσες.

Ένα υπαίθριο τοπίο με ξύλινο δάπεδο έχει θέα σε ένα τοπίο της πόλης

Ως εκ τούτου, το κτίριο είναι εξοπλισμένο για την υποστήριξη των εργαζομένων που πηγαίνουν με ποδήλατο στη δουλειά, με 105 χώρους ποδηλασίας και ένα σταθμό επισκευής. Η τοποθεσία κατά μήκος του δικτύου υπερεθνικών οδών ποδηλασίας του Λονδίνου σημαίνει ότι οι μετακινούμενοι έχουν μεγάλες λωρίδες ποδηλάτων που χωρίζονται με ασφάλεια από τις λωρίδες αυτοκινήτων. Είναι επίσης στόχος για την επίτευξη εξαιρετικής βαθμολογίας BREEAM.

+ SPPARC

Φωτογραφία: Ed Reeve

Schreibe einen Kommentar