Το νέο κέντρο λιανικής πώλησης του Hangzhou, εμπνευσμένο από την τοποθεσία, δίπλα στο ποτάμι

0
Το νέο κέντρο λιανικής πώλησης του Hangzhou, εμπνευσμένο από την τοποθεσία, δίπλα στο ποτάμι

Η Aedas αποκάλυψε τα σχέδιά της για το Ψηφιακό Βιομηχανικό Πάρκο Hangzhou Riverfront. Το έργο κέρδισε πρόσφατα τον διεθνή διαγωνισμό για το σχεδιασμό αυτού του παραποτάμιου κέντρου λιανικής πώλησης και πρόκειται να κατασκευαστεί στο εγγύς μέλλον. Λόγω της κεντρικής του θέσης στην πόλη Hangzhou Qianjiang Century City, το έργο των 90.000 τετραγωνικών μέτρων αναμένεται να γίνει κόμβος λιανικής στην κεντρική επιχειρηματική περιοχή του Hangzhou.

Συνεχίστε την ανάγνωση παρακάτω

Τα επιλεγμένα βίντεό μας

Αεροφωτογραφία του έργου που αποτελείται από τρεις καμπύλες μονάδες.  Πεζόδρομοι διασχίζουν τον ποταμό και χωρίζουν οπτικά αυτές τις τρεις ενότητες

Η κεντρική τοποθεσία του έργου είναι εύκολα προσβάσιμη μέσω των συγκοινωνιακών δικτύων της πόλης. Το νοτιοανατολικό άκρο της τοποθεσίας βρίσκεται δίπλα στον σταθμό του μετρό Qianjiang Century City και συνορεύει με πολλούς κεντρικούς δρόμους. Έτσι, το βιομηχανικό πάρκο είναι εύκολα προσβάσιμο με τα πόδια, με αυτοκίνητο ή με το μετρό από οποιοδήποτε σημείο της πόλης.

Σχετικό: Τεράστιο εμπορικό κέντρο εμπορευματοκιβωτίων θα εμφανιστεί στη Βαρσοβία

Αεροφωτογραφία ενός σύγχρονου εμπορικού κέντρου και στις δύο πλευρές ενός ποταμού, που συνδέεται με ελικοειδή μονοπάτια πεζών.  Οι χώροι κατακλύζονται σε μια αστική περιοχή με ψηλούς ουρανοξύστες

Ο χώρος χωρίζεται σε 12 διάσπαρτα οικόπεδα, τα οποία βιώνονται οπτικά ως ένα μεγάλο έργο. Επιπλέον, το έργο βασίζεται στην έννοια του «ένας άξονας και τρεις πυρήνες». Ο ποταμός δημιουργεί τον άξονα και το έργο εκτείνεται κατά μήκος του και στις δύο όχθες του ποταμού. Οι τρεις πυρήνες είναι τμήματα ολόκληρης της τοποθεσίας που χωρίζονται μεταξύ τους από καμπυλόγραμμες πεζοδρομήσεις.

Εναέρια άποψη μιας πόλης με ένα μεγάλο ποτάμι.  Ένα μικρότερο ποτάμι πηγάζει από το μεγαλύτερο και διασχίζει μέρος της πόλης.  Έχει πολλές γέφυρες και κοντά κτίρια εκατέρωθεν

Εν τω μεταξύ, οι εμπορικοί χώροι ενώνονται οπτικά χρησιμοποιώντας μια συνεπή, βιοφιλική γλώσσα σχεδιασμού. Συνολικά, ο σχεδιασμός του εμπορικού κέντρου επηρεάζεται από τη φύση του ποταμού και τους κυματισμούς του. Αυτό αναδεικνύεται μέσω των προσόψεων με διπλό δέρμα, με ανάγλυφη υφή και της βιώσιμης στέγης από κράμα τιτανίου που μιμείται τους κυματισμούς με το κυματιστό προφίλ της.

Για να μεγιστοποιηθούν τα χαρακτηριστικά της προκυμαίας, το επίπεδο εδάφους χειραγωγείται για τη δημιουργία πολλαπλών επιπέδων. Με αυτόν τον τρόπο, το φυσικό φως πλημμυρίζει τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Αυτό δημιουργεί φωτεινούς, ευάερους δημόσιους χώρους αναψυχής και λιανικής. Τα πολλαπλά επίπεδα του έργου επιτρέπουν επίσης συνδέσεις μεταξύ διαφόρων χώρων και στις δύο πλευρές του ποταμού. Στον πρώτο όροφο, οι πλατφόρμες σε εσοχή επιτρέπουν κάθετη και οριζόντια κίνηση. Στον δεύτερο όροφο, μονοπάτια για περιπάτους διασχίζουν το νερό και συνδέουν τις δύο όχθες του ποταμού.

Νυχτερινή απόδοση ενός ζωντανού εμπορικού κτιρίου με κυματιστή στέγη στην άκρη του νερού.  Πίσω του υπάρχουν πολλοί ψηλοί ουρανοξύστες

Οι χώροι σύνδεσης με τη φύση είναι βασικά χαρακτηριστικά του τοπίου του βιομηχανικού πάρκου. Αυτές περιλαμβάνουν πολλαπλές πλατφόρμες για να αλληλεπιδρούν οπτικά οι επισκέπτες με την προκυμαία. Επιπλέον, οι χώροι πρασίνου του έργου, ιδιαίτερα οι κήποι που είναι διάσπαρτοι κατά μήκος του ποταμού, δημιουργούν ήρεμο περιβάλλον για άτομα και μικρές ομάδες.

Μέσω του σχεδιασμού του εμπνευσμένου από το ποτάμι, το έργο θολώνει τα όρια μεταξύ του χτισμένου και του φυσικού, ενώ δημιουργεί έναν ζωντανό χώρο για λιανική και ψυχαγωγία.

+ Αεδας

Project renderings by Aedas

Schreibe einen Kommentar