Το υπόγειο οικολογικό θέρετρο και σπα είναι σκαμμένο στη γη

2
Το υπόγειο οικολογικό θέρετρο και σπα είναι σκαμμένο στη γη

Το PEAK Resort and Spa by Studio Symbiosis θα βρίσκεται στο φυσικό τοπίο της ερήμου του Udaipur, στο Rajasthan στην Ινδία. Οι βίλες θα σκαφτούν στο τοπίο σε μια πλαγιά, έλκοντας νότιους δροσερούς ανέμους για την καταπολέμηση της ζέστης.

Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω

Τα επιλεγμένα βίντεό μας

Εξαγωνικό σχήμα σχηματίζουν την επιφάνεια του θέρετρου

Η σχεδιαστική φιλοσοφία συνδυάζει την έμπνευση της τοπικής αρχιτεκτονικής του Ρατζαστάν με μια μοντέρνα εμφάνιση σε ένα εξαγωνικό μοτίβο. Το σχήμα χρησιμοποιείται στο σχήμα των αυλών της βίλας, στον εξωραϊσμό της πράσινης στέγης και στις πέργκολες σκίασης.

Σχετικό: Αυτό το οικολογικό θέρετρο χρησιμοποιεί μια αρχαία διαδικασία για φυσική ψύξη

Εξαγωνικά σχήματα που διαμορφώνουν το σχήμα της γης

«Τα αρχικά περιγράμματα του ιστότοπου έχουν χρησιμοποιηθεί ως διεπαφή για τη δημιουργία αρχιτεκτονικής», είπαν οι σχεδιαστές.

Έτσι, κάθε βίλα είναι φωλιασμένη στο τοπίο. Αυτές οι βίλες έχουν δημιουργηθεί με ανασκαφή της γης στη θέση των βιλών μόνο, για να δημιουργηθεί ελάχιστη αναστάτωση στη φυσική ομορφιά της τοποθεσίας.

Ένα άτομο που στέκεται δίπλα σε μια πισίνα σε σχήμα εξαγωνικού

Το εξαγωνικό μοτίβο είναι ένα ενοποιητικό στοιχείο για το σχεδιασμό, που επεκτείνεται ακόμη και στα σχήματα των πισινών της βίλας. Δημιουργεί μια αίσθηση αρμονίας και συνοχής στον ιστότοπο. Εν τω μεταξύ, τα υδάτινα σώματα που είναι ενσωματωμένα στην τοποθεσία και η φυσική ροή ανέμου φέρνουν αέρα ψύξης νότια προς βορρά πάνω από τις βίλες που είναι σκαμμένες στο έδαφος.

Ένας διχτυωτός διάδρομος

Επιπλέον, το έργο χρησιμοποιεί υλικά που σκάβονται έξω από το τοπίο σε μια κατασκευή κλειστού βρόχου. Βράχοι, λάσπη και φυσικές ίνες μετατρέπονται σε οικοδομικά τούβλα για να δημιουργηθούν οι βίλες. Όλα μαζί, είναι ένας διακριτικός και βιώσιμος τρόπος για να δημιουργήσετε ένα γαλήνιο καταφύγιο, πολύ μακριά από ένα πολυώροφο ξενοδοχείο στην έρημο. Ακόμη και τα υδάτινα σώματα έχουν ενσωματωθεί στα σπίτια ως πισίνες στην πίσω αυλή, έτσι ώστε να λειτουργούν στη φυσική ψύξη καθώς και να αποτελούν εστιακά σημεία αναψυχής.

Άνθρωποι που ελίσσονται γύρω από ένα περίπτερο

Πώς μπαίνεις λοιπόν στις υπόγειες βίλες; Είναι χτισμένα σε μια πλαγιά με πράσινη στέγη. Θα υπάρχει κύρια είσοδος στο επίπεδο του εδάφους στη βάση της πλαγιάς. Όταν πλησιάζετε, βλέπετε τον χώρο της πισίνας και την πίσω πόρτα σε κάθε βίλα, σαν μια κηρήθρα από πισίνες και παράθυρα. Τα φυτά εξωραϊσμού φυτεύονται σε εξαγωνικές ζώνες στην κορυφή της οροφής από την οποία περνάτε για να μπείτε στο σπα. Ακόμη και οι πέργκολες έχουν προσεγμένο εξαγωνικό σχέδιο φωλιάς, παρέχοντας παιχνιδιάρικες σκιές στο έδαφος ενώ λειτουργούν ως σκιές πάνω από την πισίνα.

+ Studio Symbiosis

Εικόνες μέσω Studio Symbiosis

Schreibe einen Kommentar