1300 ανακυκλωμένα καλάθια συνθέτουν αυτό το λειτουργικό έργο τέχνης

0
1300 ανακυκλωμένα καλάθια συνθέτουν αυτό το λειτουργικό έργο τέχνης

Τα όρια μεταξύ τέχνης, λειτουργίας, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης του κοινού είναι ασαφή στο 1300 Recycling Pavilion, ένα έργο που παρουσίασε ο αρχιτέκτονας Hyunje Joo.

Συνεχίστε την ανάγνωση παρακάτω

Τα επιλεγμένα βίντεό μας

Μια δομή που μοιάζει με καλύβα από δοχεία

Το προσωρινό περίπτερο 1300 Recycling βρίσκεται στο Suseong-gu της Νότιας Κορέας, με στόχο να επαναπροσανατολίσει όσα γνωρίζουμε για τα καθημερινά είδη. Ενώ είναι συνηθισμένο να βρίσκεις ένα περίπτερο σε έναν δημόσιο χώρο, αυτό κάνει μια δήλωση σε αντίθεση με τα υπόλοιπα. Είναι μια νέα προοπτική για τα εγκόσμια, εφιστώντας την προσοχή στα υλικά που μας περιβάλλουν.

Σχετικό: Paperless Pavilion αποχαιρετά τα απορρίμματα χαρτιού

Μια απεικόνιση της επιμήκους δομής που μοιάζει με καλύβα

Το Pavilion είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα καλάθια — 1300 από αυτά, για την ακρίβεια. Ως προσωρινή εγκατάσταση, είναι ένα έργο που σκοπό έχει να εμπνεύσει ευσυνειδησία σχετικά με τα υλικά στη ζωή μας και τον τρόπο χρήσης τους. Η δομή παρέχει καθίσματα, κλιμακωτά με τη μορφή λευκαντικών, όπως θα μπορούσε κανείς να βρει σε αθλητικές εκδηλώσεις. Κάτω από τις κερκίδες, το Pavilion είναι ανοιχτό για εξερεύνηση σε έναν χώρο που παρέχει φυσικό φως μέσα από τις ημιδιαφανείς επιφάνειες των καλαθιών. Το υλικό σύνδεσης είναι ορατό, υπογραμμίζοντας το τεχνητό στοιχείο. Το φιλτραρισμένο φως δημιουργεί μια σύνδεση μεταξύ του προστατευμένου εσωτερικού χώρου και του περιβάλλοντος εξωτερικού χώρου.

Η πλευρά της δομής λάμπει με φως από κάτω

Από έξω, ειδικά τη νύχτα, τα φώτα από το εσωτερικό δημιουργούν μια λάμψη σε όλη την επιφάνεια. Μια ποικιλία από χρωματιστές λάμπες αντικατοπτρίζει μια καλλιτεχνική έκφραση, δίνοντας διαφορετική έμφαση στην οθόνη. Τα καλάθια που χρησιμοποιούνται συνήθως για το έργο μπορούν επίσης να περιγραφούν ως totes ή δοχεία. Και τα 1300 από αυτά πρόκειται να ανακυκλωθούν ξανά στο τέλος της περιόδου εγκατάστασης.

Από κοντά τα καλάθια που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της δομής

«Το πέρασμα του χρόνου αισθανόμαστε πιο ενεργά τόσο από μέσα όσο και από έξω, καθώς αυτά τα φωτεινά εφέ διεγείρουν τις αισθήσεις μας», δήλωσε ο Hyunje Joo. «Το έργο δεν αφορά τους «σωστούς» ή «λάθος» τρόπους χρήσης αντικειμένων, αλλά μάλλον για την ανάδειξη των δυνατοτήτων ή των σημασιών τους. Λέμε ότι η πρόθεση είναι να δημιουργηθεί ένα οικονομικό, ευέλικτο, ελαφρύ και ανακυκλώσιμο ευέλικτο στοιχείο. Αυτές οι μικρές αλλά ελκυστικές και λειτουργικές κατασκευές αποκαλύπτουν τη δυνατότητα στον κόσμο της αρχιτεκτονικής να προσαρμοστεί στις περιβαλλοντικές ανάγκες».

+ Hyunje Joo

Εικόνες μέσω Hyunjejoo_Architecture

Schreibe einen Kommentar